Pildītie tomāti ziemai

Pildītie tomāti ziemai Foto: Pildītie tomāti ziemai

Sastāvdaļas

  • 8-10 tomāti

Pildījumam:

  • 800 g burkānu
  • 100 g sīpolu
  • 100 g pētersīļu sakņu
  • 100 g selerija sakņu
  • 30 g zaļumu
  • 20 g sāls
  • 10 g cukura
  • 1 g maltu piparu
  • augu eļļa pēc vajadzības

Pārliešanai:

  • 400 g tomātu biezeņa
  • 20-30 g cukura
  • 20 g sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus izvēlas sarkanus, bet vēl cietus, vidēji lielus un gludus.
  2. Tomātus nomazgā, ar asu nazi tomātiem nogriež «vāciņu», ar tējkaroti izņem mīkstumu ar sēklām.
  3. Izdobto tomātu piepilda ar sagatavotu dārzeņu maisījumu, uzliek tomātam nogriezto «vāciņu» atpakaļ.
  4. Dārzeņu maisījuma sagatavošana tomātu pildīšanai: burkānus, pētersīļus un seleriju saknes rūpīgi nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  5. Sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
  6. Katru dārzeni atsevišķi apcep uz pannas mazā augu eļļas daudzumā (lai nepiedeg) dzeltenu.
  7. Dārzeņus cep atsevišķi tāpēc, ka katram dārzenim ir dažāds cepšanas laiks.
  8. Sīpolus apcep caurspīdīgus.
  9. Zaļumus – dilles, selerijas un pētersīļu lapas nomazgā, uz sietiņa notecina lieko ūdeni un sīki sagriež.
  10. Atdzesētus viegli apceptus dārzeņus samaisa ar garšvielām.
  11. Garšvielas var likt, vadoties pēc garšas un gaumes.
  12. Tomātu pārliešanai lieto biezu tomātu biezeni, kuram pēc garšas pieliek cukuru un sāli.
  13. Dezinficētā burkā ielej pāris karošu sagatavotā tomātu biezeņa un ievieto piepildītos tomātus.
  14. 0,5 litru burkā var ievietot apmēram 3-5 tomātus atkarībā no to lieluma.
  15. Tad virsū atkal uzlej tomātu biezeni tik daudz, lai tomāti būtu apsegti.
  16. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
  17. No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes