Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 2 glāzes miltu
- 2 olas
- 3 glāzes piena
- 1/2 tējkarotes sāls
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 1 vistas krūtiņa
- 500 g šampinjonu
- 1-2 sīpolus
- 1 burkāns
- 1 ola
- augu eļļa
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - vistas krūtiņu izvāra, atdzesē buljonā.
- Sīpolus sagriež gabaliņos, burkānu sarīvē, cep kopā ar sīpoliem, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno sagrieztus šampinjonus, cep, kamēr gatavs, pieberot sāli, piparus.
- Vistas krūtiņai izņem kaulus, gaļu sagriež, pievieno dārzeņiem un sēnēm, samaisa, pievieno 1-2 ēdamkarotes augu eļļas.
- Visu karsē pāris minūšu, noņem no uguns, mazliet atdzesē, pievieno jēlu olu, samaisa.
- Gatavo pankūkas - olas sakuļ ar sāli, cukuru, daļu piena, pievieno miltus - kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
- Pielej atlikušo pienu pakāpeniski.
- Ja kunkuļi tomēr parādās, mīklu izberž caur sietu.
- Cep pankūkas sakarsētā pannā, no abām pusēm.
- Pankūkās pilda pildījumu, saloka aploksnes veidā, pirms pasniegšanas, mazliet apcep augu eļļā.
- Pacept nepieciešams, jo iekšā ir jēla ola.
- Pildītās pankūkas pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!