Pankūkas ar vistas gaļu un sēnēm

Pankūkas ar vistas gaļu un sēnēm Foto: Pankūkas ar vistas gaļu un sēnēm

Sastāvdaļas

Pankūkām:

  • 2 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 3 glāzes piena
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 100 g sviesta

Pildījumam:

  • 1 vistas krūtiņa
  • 500 g šampinjonu
  • 1-2 sīpolus
  • 1 burkāns
  • 1 ola
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Gatavo pildījumu - vistas krūtiņu izvāra, atdzesē buljonā.
  2. Sīpolus sagriež gabaliņos, burkānu sarīvē, cep kopā ar sīpoliem, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  3. Pievieno sagrieztus šampinjonus, cep, kamēr gatavs, pieberot sāli, piparus.
  4. Vistas krūtiņai izņem kaulus, gaļu sagriež, pievieno dārzeņiem un sēnēm, samaisa, pievieno 1-2 ēdamkarotes augu eļļas.
  5. Visu karsē pāris minūšu, noņem no uguns, mazliet atdzesē, pievieno jēlu olu, samaisa.
  6. Gatavo pankūkas - olas sakuļ ar sāli, cukuru, daļu piena, pievieno miltus - kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  7. Pielej atlikušo pienu pakāpeniski.
  8. Ja kunkuļi tomēr parādās, mīklu izberž caur sietu.
  9. Cep pankūkas sakarsētā pannā, no abām pusēm.
  10. Pankūkās pilda pildījumu, saloka aploksnes veidā, pirms pasniegšanas, mazliet apcep augu eļļā.
  11. Pacept nepieciešams, jo iekšā ir jēla ola.
  12. Pildītās pankūkas pasniedz ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes