Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 glāze plāni sagrieztu sīpolu
- 2 šķiņķa šķēles
- 230 g šampinjonu
- 2 ēdamkarotes piena
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 glāze rīvēta Gruijeras siera
- 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
Pagatavošana
- Pannā izkausē sviestu, sutina tajā sīpolus, uz lēnas uguns, kamēr tie kļūst zeltaini-brūni - 20-30 minūtes, liek traukā.
- Uz vidējas uguns, pannā izcep šķiņķi, tam jākļūst kraukšķīgam, liek to traukā.
- Pannā, kur cepās šķiņķis, cep sagrieztas sēnes, kamēr tās kļūst mīkstas, uzber sāli, samaisa un noņem no uguns.
- Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ olas ar pienu, sāli, piparus pievieno pēc garšas.
- Olu masai pievieno sēnes, sīpolus, šķiņķi, 1/2 glāzes Gruijeras siera - visu samaisa.
- Masu lej pannā, cep omleti uz vidējas uguns, vidū omletei jāpaliek mazliet jēlai, pārliek veidnē.
- Uzkarsē krāsni, pārkaisa omleti ar atlikušo Gruijeras sieru, cep 2-3 minūtes, uzkaisa Parmas sieru, mazliet vēl pacep.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!