Mencas kroketes

Mencas kroketes Foto: Mencas kroketes

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigas mencas filejas
  • 25 g speķa
  • 1 šķēle baltmaizes
  • 2 olas
  • 1 tējkarote tomātu pastas
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • pētersīļu zaļumi
  • 1 tējkarote kaperu
  • sāls
  • malti baltie pipari
  • rožu paprika
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • tauki cepšanai

Pagatavošana

  1. Mencas fileju noskalo, nosusina un kopā ar speķi un izmērcētu baltmaizi samaļ.
  2. Masai pieliek olu, tomātu pastu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un dažus kaperus.
  3. Sāli, piparus un papriku pieliek pēc garšas.
  4. Ar mitram rokām veido apmēram 3 cm resnas un 8 cm garas kroketes.
  5. Kroketes apviļā miltos, apmērcē sakultā olā un panē rīvmaizē.
  6. Panna izkausē tik daudz tauku, lai kroketes būtu apņemtas no visām pusēm.
  7. Saliek kroketes un apcep zeltaini brūnas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes