Mencas kroketes
Uzkodu receptes
Zivju ēdieni
baltmaize
citrona sula
kaperi
malti baltie pipari
mencas fileja
milti
olas
pētersīļu zaļumi
rīvmaize
rožu paprika
sāls
speķis
tauki
tomātu pasta
Foto: Mencas kroketes
Sastāvdaļas
- 300 g svaigas mencas filejas
- 25 g speķa
- 1 šķēle baltmaizes
- 2 olas
- 1 tējkarote tomātu pastas
- 1 tējkarote citrona sulas
- pētersīļu zaļumi
- 1 tējkarote kaperu
- sāls
- malti baltie pipari
- rožu paprika
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- tauki cepšanai
Pagatavošana
- Mencas fileju noskalo, nosusina un kopā ar speķi un izmērcētu baltmaizi samaļ.
- Masai pieliek olu, tomātu pastu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un dažus kaperus.
- Sāli, piparus un papriku pieliek pēc garšas.
- Ar mitram rokām veido apmēram 3 cm resnas un 8 cm garas kroketes.
- Kroketes apviļā miltos, apmērcē sakultā olā un panē rīvmaizē.
- Panna izkausē tik daudz tauku, lai kroketes būtu apņemtas no visām pusēm.
- Saliek kroketes un apcep zeltaini brūnas.
... reizes
Šodien skatītākās receptes