Maltās gaļas tefteļi ar griķiem

Maltās gaļas tefteļi ar griķiem Foto: Maltās gaļas tefteļi ar griķiem

Sastāvdaļas

Tefteļiem:
  • 500 g maltās gaļas
  • 550 g vārītu griķu
  • 2 vidēja lieluma sasmalcināti sīpoli
  • 2 olas
  • 2-3 ēdamkarotes majonēzes
  • sāls, pipari
Mērcei:
  • 1 liels burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 2-3 glāzes ūdens
  • sāls, pipari
  • 2 ķiploka daiviņas
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Visas tefteļu sastāvdaļas samaisa, izveido tefteļus un apcep augu eļļā, no abām pusēm.
  2. Apceptos tefteļus liek nelielā katliņā.
  3. Gatavo mērci - burkānu sarīvē, sīpolu sagriež ne pārāk plānos pusgredzenos.
  4. Burkānus ar sīpoliem apcep tajā pašā pannā, kur cepās tefteļi.
  5. Burkāniem un sīpoliem pievieno tomātu pastu, ūdeni, sāli, piparus, ķiplokus, samaisa, karsē 2 minūtes.
  6. Mērci pārlej tefteļiem katliņā, liek uz vidējas uguns, sautē 20 minūtes. 
  7. Gatavus tefteļus pasniedz ar piedevām pēc izvēles - vai dārzeņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes