Sastāvdaļas
- 600 g sarkano pupiņu (var izmantot arī konservētas pupiņas)
- 400 g parasto vai sarkano sīpolu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2-1 tējkarote čabera
- 1/2-1 tējkarote koriandra
- 1/2-1 tējkarote suneli
- malti čili pipari pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1 saišķītis svaigas kinzas
- balzametiķis
- augu eļļa cepšanai
- sāls
- 3 lauru lapas
Pagatavošana
- Sarkanajām pupiņām uzlej aukstu ūdeni, pievieno lauru lapas, mazliet sāls un vāra 2,5-3 stundas, ik pa brīdim apmaisa.
- 10-15 minūtes pirms vārīšanās beigām, pupiņas noņem no uguns, nolej šķidrumu traukā, sastampā.
- Konservētām pupiņām nolej šķidrumu traukā, liek katlā, sastampā.
- Ja sanāk pārāk sausa pupiņu masa, pievieno nedaudz pupiņu šķidruma.
- Tad katlu ar pupiņu masu liek uz uguns, nedaudz pasautēties.
- Augu eļļā apcep sakapātus sīpolus, pievieno daļu sakapātas kinzas, pieber sāli, piparus un visu samaisa.
- Miezerī liek atlikušo kinzu, suneli, čaberu, piparus, ķiploka daiviņas, šķipsniņu sāls, visu sasmalcina.
- Pupiņu masai p[ievieno apceptos sīpolus un kinzu, balzametiķi, miezerī sasmalcinātās garšvielas, katlu liek uz uguns, karsē 5-10 minūtes.
- Ja nepieciešams pievieno sāli, ja vēlas sautējumu var pakarsēt arī uzkarsētā krāsnī 5-7 minūtes.
- Sarkano pupiņu sautējumu pasniedz māla podiņos, pārkaisa ar sakapātu svaigu kinzu, pētersīļiem, sīpolu pusgredzeniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!