Ceriņu ievārījuma recepte

Ceriņu ievārījuma recepte Foto: Ceriņu ievārījuma recepte

Sastāvdaļas

  • 500 g ceriņu ziedu
  • 500 g cukura
  • 0,5 l ūdens
  • citrona sula

Pagatavošana

  1. Katlā liek notīrītus ceriņu ziedus, pārlej ar ūdeni un karsē, līdz uzvārās.
  2. Maisot vāra 15 minūtes, tad ļauj atdzist.
  3. Pēc tam izkāš caurdurī un novārījuma šķidrumu noliek malā, bet ziedu masai pieliek cukur un sablendē vai izberž caur piestu, viendabīgā masā.
  4. Pielej klāt malā nolikto šķidrumu un vāra 25 minūtes.
  5. Pirms vārīšanās beigām pievieno nedaudz citrona sulas.
  6. Pildi mazās burciņās un uzglabā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes