Maltās gaļas plāceņi

Maltās gaļas plāceņi Foto: Maltās gaļas plāceņi

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 3 olas
  • 2 sīpoli
  • 2 kartupeļi
  • 100 g siera
  • malti pipari pēc garšas
  • majonēze

Mērcei:

  • 1 olas dzeltenums
  • 50 ml saulespuķu eļļas
  • 1/3 tējkarotes sinepju
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - samaisa olas dzeltenumu ar saulespuķu eļļu, sinepēm, sāli, visu sakuļ viendabīgā masā, kamēr tā sāk mazliet sabiezēt.
  2. Sīpolus sakapā.
  3. Olas cieti izvāra un sarīvē.
  4. Kartupeļus nomizo un nevārītus sarīvē.
  5. Sieru sarīvē.
  6. Ietaukotā veidnē liek apaļus, jēlas maltās gaļas plāceņus, uzber sāli un piparus.
  7. Uz katra gaļas plāceņa liek sīpolu kārtu, virsū sīpoliem liek rīvētas olas, virsū olām liek rīvētus nevārītus kartupeļus.
  8. Virsū kartupeļiem liek rīvētu sieru, katram plācenim uzliek 1 ēdamkaroti majonēzes, pārlej ar mērci.
  9. Plāceņus cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes