Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 3 olas
- 2 sīpoli
- 2 kartupeļi
- 100 g siera
- malti pipari pēc garšas
- majonēze
Mērcei:
- 1 olas dzeltenums
- 50 ml saulespuķu eļļas
- 1/3 tējkarotes sinepju
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Gatavo mērci - samaisa olas dzeltenumu ar saulespuķu eļļu, sinepēm, sāli, visu sakuļ viendabīgā masā, kamēr tā sāk mazliet sabiezēt.
- Sīpolus sakapā.
- Olas cieti izvāra un sarīvē.
- Kartupeļus nomizo un nevārītus sarīvē.
- Sieru sarīvē.
- Ietaukotā veidnē liek apaļus, jēlas maltās gaļas plāceņus, uzber sāli un piparus.
- Uz katra gaļas plāceņa liek sīpolu kārtu, virsū sīpoliem liek rīvētas olas, virsū olām liek rīvētus nevārītus kartupeļus.
- Virsū kartupeļiem liek rīvētu sieru, katram plācenim uzliek 1 ēdamkaroti majonēzes, pārlej ar mērci.
- Plāceņus cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!