Torte „Maija maigums”

Torte „Maija maigums” Foto: Torte „Maija maigums”

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 75 g cukura
  • 40 g miltu
  • paciņa vaniļas cukura
  • 500 g biezpiena
  • želatīns
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
  2. Olu baltumus sakuļ ar ūdeni un sāli, pievieno olu dzeltenumus, cukuru - kuļ, kamēr cukurs ir izkusis.
  3. Pievieno miltus - samaisa mīklu.
  4. Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 250°C temperatūrā, 20-25 minūtes, gatavu biskvītu atdzesē.
  5. Biezpienu samaisa ar vaniļas cukuru.
  6. Atsevišķā traukā uzbriedina želatīnu, kad tas ir uzbriedis, to izšķīdina uz lēnas uguns, pievieno 2 ēdamkarotes biezpiena - izmaisa.
  7. Tikai tagad želatīnu pievieno atlikušajai biezpiena masai.
  8. Kārtīgi visu samaisa, kad masa sāk sabiezēt, liek veidnē, virsū atdzisušajam biskvītam, liek saldētavā uz 30 minūtēm.
  9. Zemenes noskalo, sagriež pēc saviem ieskatiem, izkārto uz biezpiena masas.
  10. Aukstā ūdenī izšķīdina želatīnu un 2 ēdamkarotes cukura - masu lej katlā, maisa uz lēnas uguns - uzvāra.
  11. Karstu masu lej virsū zemenēm, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes