Sastāvdaļas
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- šķipsniņa sāls
- 75 g cukura
- 40 g miltu
- paciņa vaniļas cukura
- 500 g biezpiena
- želatīns
- zemenes
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
- Olu baltumus sakuļ ar ūdeni un sāli, pievieno olu dzeltenumus, cukuru - kuļ, kamēr cukurs ir izkusis.
- Pievieno miltus - samaisa mīklu.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 250°C temperatūrā, 20-25 minūtes, gatavu biskvītu atdzesē.
- Biezpienu samaisa ar vaniļas cukuru.
- Atsevišķā traukā uzbriedina želatīnu, kad tas ir uzbriedis, to izšķīdina uz lēnas uguns, pievieno 2 ēdamkarotes biezpiena - izmaisa.
- Tikai tagad želatīnu pievieno atlikušajai biezpiena masai.
- Kārtīgi visu samaisa, kad masa sāk sabiezēt, liek veidnē, virsū atdzisušajam biskvītam, liek saldētavā uz 30 minūtēm.
- Zemenes noskalo, sagriež pēc saviem ieskatiem, izkārto uz biezpiena masas.
- Aukstā ūdenī izšķīdina želatīnu un 2 ēdamkarotes cukura - masu lej katlā, maisa uz lēnas uguns - uzvāra.
- Karstu masu lej virsū zemenēm, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!