Sastāvdaļas
Plānajai mīklai:
- 100 g silta ūdens
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
- 1 tējkarotes cukurs
- 1 tējkarotes sāls
- 2 glāzes izsijātu miltu
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pildījumam:
- tomātu mērce (100 g tomātu, olīveļļa, kaltēts baziliks, oregano, sāls, cukurs)
- 100 g tomātu
- 100 g šķiņķa
- 120 g siera
- 50 g paprikas
- 100 g svaigu šampinjonu
Pagatavošana
Gatavo mīklu:
- Izšķīdina siltā ūdenī cukuru, sauso raugu un sāli.
- Iemaisa pusi miltu - samaisa, pievieno olu, atkal samaisa.
- Pievieno atlikušos miltus, olīveļļu- samaisa mīklu.
- Mīklu sadala uz pusēm, no katras puses sanāks pica 35-40 cm diametrā.
- Izrullē mīklu, kā apaļu, plānu pankūku.
Gatavo tomātu mērci:
- 2-3 tomātiem uzlej verdošu ūdeni un noņem miziņu.
- Tomātus samaļ blenderī, pievieno mazliet kaltētu baziliku, oregano, olīveļļu, cukuru, sāli.
- Vāra mērci 5 minūtes un mazliet atdzesē.
- Visu mīklu noklāj ar tomātu mērci.
- Uzliek sagrieztas sēnes, šķiņķi, papriku, tomātus, uzkaisa sarīvētu sieru un zaļumus.
- Liek picu 220 grādu temperatūrā uzkarsētā krāsnī, cep 15 -20 minūtes.
- Svarīgi neturēt krāsnī pārāk ilgi, jo tad mīkla nebūs mīksta!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!