Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci Foto: Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

Sastāvdaļas

  • 6 lieli kartupeļi
  • sāls pēc garšas
  • 400 g siļķu filejas
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 g mazu, marinētu pipargurķīšu
  • neliels diļļu saišķītis
  • 600 g skābā krējuma 25% tauku

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ,ar visu mizu, kārtīgi nomazgā, sadursta ar koka iesmiņu, ierīvē ar sāli un augu eļļu.
  2. Katru kartupeli ietin folijas gabalā.
  3. Kartupeļus liek 220°C temperatūrā sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 1 stundu.
  4. Kartupeļu gatavību pārbauda, iedurot ar koka iesmiņu - tam viegli jāieduras kartupelī - gatavs.
  5. Gatavo mērci - sīki sagriež siļķu fileju, pipargurķīšus, sīpolu, ķiploka daiviņas un dilles.
  6. Pievieno skābo krējumu, samaisa, ja nepieciešams, pievieno sāli.
  7. Gatavus kartupeļus izņem no folijas, iegriež un mazliet paver.
  8. Iegriezumā liek siļķu mērci, pasniedz ar skābētiem kāpostiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes