Sastāvdaļas
- 700 g jauktas maltās gaļas (cūkgaļa+liellopu gaļa)
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ola
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote miltu
- 100 g siera
- sāls, pipari, garšvielas - pēc garšas
Pagatavošana
- Malto gaļu samīca ar 1 sakapātu sīpolu, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, olu, sāli, piparus, vēlreiz kārtīgi samīca.
- Burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sakapā otru sīpolu.
- Papriku sagriež salmiņos - burkānu, sīpolu, papriku sautē pannā, augu eļļā 5 minūtes.
- Sautētiem dārzeņiem pieber sāli, skābo krējumu, samaisa, uzvāra.
- Glāzē ūdens iemaisa 1 ēdamkaroti miltu - pielej skābā krējuma mērcei, visu vēlreiz uzvāra, bet tā, lai nesabiezē, pieber sāli, piparus.
- Veidnē ieklāj foliju, no gaļas masas veido tefteļus un liek veidnē.
- Pārlej ar skābā krējuma mērci, cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Tad veidni izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 15 minūtes.
- Gatavus tefteļus rotā ar zaļumiem, pasniedz tāpat, vai ar piedevām pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!