Krāsnī cepta liellopu gaļa mērcē

Krāsnī cepta liellopu gaļa mērcē Foto: Krāsnī cepta liellopu gaļa mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 3 sīpoli
  • 1/2 liela granātābola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • sāls pēc garšas
  • 200 ml liellopu gaļas buljona
  • augu eļļa cepšanai
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • pētersīļi pēc garšas
  • 1 ēdamkarote 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Sālsūdenī izvāra liellopu gaļu, atdzesē.
  2. Buljonu neizlej, jo tas būs nepieciešams.
  3. Sīpolus sagriež gredzenos un cep augu eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi - 7-10 minūtes.
  4. Pievieno miltus un cep 3-5 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  5. Granātābolu nomazgā, notīra.
  6. Granātābola sēkliņas pievieno sīpoliem, pielej etiķi, buljonu un sautē 10 minūtes.
  7. Liellopa gaļu sagriež nelielās šķēlītēs.
  8. Veidnē lej pusi mērces, liek daļu gaļas šķēlīšu, pārlej ar atlikušo mērci, liek atlikušās gaļas šķēlītes.
  9. Pārkaisa ar rīvmaizi, uzlej izkausētu sviestu.
  10. Veidnei uzklāj foliju, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  11. Noņem foliju un turpina cept 15 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  12. Gatavu gaļu pārkaisa ar sīki sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes