Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 3 sīpoli
- 1/2 liela granātābola
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls pēc garšas
- 200 ml liellopu gaļas buljona
- augu eļļa cepšanai
- 30 g sviesta
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- pētersīļi pēc garšas
- 1 ēdamkarote 9% etiķa
Pagatavošana
- Sālsūdenī izvāra liellopu gaļu, atdzesē.
- Buljonu neizlej, jo tas būs nepieciešams.
- Sīpolus sagriež gredzenos un cep augu eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi - 7-10 minūtes.
- Pievieno miltus un cep 3-5 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Granātābolu nomazgā, notīra.
- Granātābola sēkliņas pievieno sīpoliem, pielej etiķi, buljonu un sautē 10 minūtes.
- Liellopa gaļu sagriež nelielās šķēlītēs.
- Veidnē lej pusi mērces, liek daļu gaļas šķēlīšu, pārlej ar atlikušo mērci, liek atlikušās gaļas šķēlītes.
- Pārkaisa ar rīvmaizi, uzlej izkausētu sviestu.
- Veidnei uzklāj foliju, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Noņem foliju un turpina cept 15 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavu gaļu pārkaisa ar sīki sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!