Konservēta cūkgaļa

Konservēta cūkgaļa Foto: Konservēta cūkgaļa

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas filejas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • malti melnie pipari
  • 10 krustnagliņas

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas fileju sagriež gabaliņos, apsāla, liek, ar speķi, ietaukotā veidnē.
  2. Cep sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr tā kļūst brūngana.
  3. Gaļas gatavību pārbauda ar asu nazi iegriežot, ja parādās asinis, jāturpina cepšana.
  4. Gaļas uzglabāšanai izmanto burkas ar stikla vāciņiem, kam apkārt ir gumijas aploda.
  5. Siltās burkās liek gaļas gabaliņus kārtās, katrai kārtai mazliet uzber piparus, un katrā burkā liek divas krustnagliņas.
  6. Gaļu burkās liek blīvi, virsu pārlej ar izkausētu speķi, 3-5 cm biezumā, aizvāko.
  7. Uzglabāšanai, katru burku ietin melnā papīrā, liek koka kastē, uz skaidām.
  8. Kastei virsū liek finieri vai stingru audumu.
  9. Kastes uzglabā tumšā, aukstā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes