Konservēta cūkgaļa
Konservēšanas un marinēšanas receptes
cūkgaļas fileleja
krustnagliņas
malti melnie pipari
sāls
Foto: Konservēta cūkgaļa
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas filejas
- 1 ēdamkarote sāls
- malti melnie pipari
- 10 krustnagliņas
Pagatavošana
- Cūkgaļas fileju sagriež gabaliņos, apsāla, liek, ar speķi, ietaukotā veidnē.
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr tā kļūst brūngana.
- Gaļas gatavību pārbauda ar asu nazi iegriežot, ja parādās asinis, jāturpina cepšana.
- Gaļas uzglabāšanai izmanto burkas ar stikla vāciņiem, kam apkārt ir gumijas aploda.
- Siltās burkās liek gaļas gabaliņus kārtās, katrai kārtai mazliet uzber piparus, un katrā burkā liek divas krustnagliņas.
- Gaļu burkās liek blīvi, virsu pārlej ar izkausētu speķi, 3-5 cm biezumā, aizvāko.
- Uzglabāšanai, katru burku ietin melnā papīrā, liek koka kastē, uz skaidām.
- Kastei virsū liek finieri vai stingru audumu.
- Kastes uzglabā tumšā, aukstā vietā.
... reizes
Šodien skatītākās receptes