Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 500 g jauktās maltās gaļas
- 1 liels sīpols
- sāls, pipari, maltas ķimenes pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus sarīvē, vai sablenderē kopā ar pusi sīpola.
- Pieber sāli - masu liek caurdurī, lai notek liekais šķidrums.
- Kartupeļu masai jābūt elastīgai, lai no tās var izveidot pīrādziņus.
- Atlikušo sīpola pusi sakapā un samaisa ar malto gaļu.
- Pievieno sāli, piparus, ķimenes - kārtīgi samaisa.
- No kartupeļu masas veido plācenīti, vidū liek maltās gaļas pildījumu - veido pīrādziņu.
- Pannu liek uz vidējas uguns, uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas.
- Pannā liek pīrādziņus, cep, kamēr gatavi, aptuveni 10 minūtes no katras puses.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!