Kartupeļu kēkss

Kartupeļu kēkss Foto: Kartupeļu kēkss

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīna
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • sāls
  • 1/2 citrona
  • 1/2 glāzes piena
  • 1 glāze vārītu kartupeļu masas
  • 1 naža gals sodas
  • 1 glāze miltu
  • 1/2 glāzes cietes
  • augļi
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Margarīnu puto, pievienojot smalko cukuru, olas, citronam norīvētu dzelteno miziņu, sulu, kartupeļu masu, pārmaiņus pievieno pienu un izsijātus miltus, cieti. 
  2. Iemaisa gabaliņos sagrieztus žāvētus ābolus, plūmes vai svaigu ābolu šķēlītes. 
  3. Kēksa veidni ietauko, izkaisa ar miltiem, liek cepeškrāsnī (apmēram 50 min.). 
  4. Pēc izņemšanas no krāsns kēksu brītiņu atstāj veidnē, tad izgāž, apkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes