Sastāvdaļas
- 2 bundžiņas sardīnes eļļā
- 2 - 3 vārīti kartupeļi
- 2 - 3 vārīti burkāni
- 2 vārītas olas
- 100 g siera
- 2 - 3 sālīti gurķi
- buntīte lociņu
- 250 g majonēze
Dekoram:
- buntīte pētersīļu
- olīvas
- 20 g siera
Pagatavošana
1. Kartupeļus, burkānus, gurķus sarīvē uz rupjās rīves. No gurķiem izspiež lieko šķidrumu.
2. Sieru un olas sarīvē uz smalkās rīves.
3. Sardīnes izņem no bundžiņas un ar dakšiņas palīdzību saspaida.
4. Gatavo salātus. Ņem šķīvi un pa vidu tam ieliek glāzi. Lai salāti iegūtu glītu apaļu formu, var paņemt noņemamo kūkas formu. Sāk likt sastāvdaļas kārtās. Pēc katras kārtas plānā kārtiņā iesmērē majonēzi.
- kartupeļi
- sardīnes
- smalki sagriezti lociņi
- burkāni
- sālīti gurķi
- siers
- olas
6.Atstāj salātus ledusskapī vismaz uz dažām stundām savilkties.
7. Izņem glāzi un formu.
8. Pirms pasniegšanas dekorē ar pētersīļiem, olīvām un mazos kubiņos sagrieztu sieru.
Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!