Sastāvdaļas
- 1 karpa
- 2 āboli
- ābolu-cidoniju ievārījums
- ķiploks, rīvēts
- sīpols
- citrons
- majonēze
- siers, rīvēts
- garšvielas
- mazie kartupelīši
- eļļa
Pagatavošana
- Sagatavoju zivi. Veidoju 3-4 iegriezumus no muguras uz leju no abām pusēm. Ierīvēju zivi ar sāli un garšvielām, arī iegriezumus un iekšpusi. Atstāj uz 20 min ievilkties. Sajaucu citrona sulu ar olīveļļu un rīvētu ķiploku. Atkal ierīvēju visu zivi un atstāju vēl uz stundu iemarinēties.
- Sagriezu pildījumam ābolus šķēlītēs, sajaucu ar 2 ēdamkarotēm ābolu-cidoniju ievārījuma.
- Kartupelīšus nomazgāju. Pārgriezu uz pusēm. Nemizoju! Cepu ar visu mizu! Bļodā sajaucu ar eļļu, garšvielām.
- Uzkarsēju cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sapildīju zivi ar āboliem. Liku uz pannas, apkārt kartupelīšus. Uz zivs kārtoju sīpolu "zvīņas", uz katras liku pa piciņai majonēzes. Pārkaisīju ar rīvētu sieru.
- Cepu aptuveni 30 minūtes. Jāskatās kartupeļi. Ja mīksti, zivs arī būs gatava. Arī pēc siera garoziņas var skatīties.
- Klāt iederas kādi salāti.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!