Kāpostu salāti marinādē

Kāpostu salāti marinādē Foto: Kāpostu salāti marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg kāpostu
  • 1 kg svaigu gurķu 
  • 6 ķiploku daiviņas 
Marinādei: 
  • 2 l ūdens 
  • 10 piparu graudiņi 
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas
  • 30 g diļļu 
  • 2 ēdamkarotes sāls 
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1/3 glāzes saulespuķu eļļas
  • 1/2 glāzes ābolu etiķa

Pagatavošana

  1. Kāpostus sakapā, plāni sagriež gurķus, sakapā ķiplokus.
  2. Liek traukā šādi - kāposti, gurķi - ķiploki, kāposti, gurķi - ķiploki, kāposti.
  3. Gatavo marinādi - aukstā ūdenī ber sāli, cukuru, piparus, papriku, dilles. 
  4. Uzvāra, pielej etiķi, eļļu, vāra 2-3 minūtes.
  5. Karstu marinādi pārlej dārzeņiem, traukam uzliek vāku un atstāj uz 5 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes