Grilēts lasis

Grilēts lasis Foto: Grilēts lasis

Sastāvdaļas

  • laša fileja
  • svaigs gurķis
  • aveņu etiķis
  • burkāns
  • olīveļļa
  • baltvīns
  • sāls
  • cukurs
  • kartupeļi
  • laims
  • skābais krējums
  • rukola
  • ķirštomātiņi
  • dilles
  • Parmas siers

Pagatavošana

  1. Nomizo gurķi un sagriež plānās, garenās šķēlītēs.
  2. Uzber virsū 1/2 tējkarotes cukura, pārlej ar aveņu etiķi un atstāj marinēties uz 20 - 25 minūtēm.
  3. Uz cepešpannā ieklāta papīra liek burkānu ripiņas, tām virsū - laša filejas gabalus.
  4. Pārkaisa ar sāli, pārslaka ar olīveļļu un sauso baltvīnu un liek krāsnī cepties.
  5. Cepšanas laikā ik pa brīdim apslaka ar baltvīnu.
  6. Beigās - pārkaisa ar dillēm.
  7. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem: rukolu, ķirštomātiņiem, kas sajaukti 1/2 laima sulu, olīveļļu un pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru, pārlej ar krējumu un laimas sulas mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes