Griķi ar maltu gaļu
Rīsu un griķu receptes
augu eļļa
burkāns
griķi
ķiploka daiviņas
maltā gaļa
sīpols
tomātu pasta
Foto: Griķi ar maltu gaļu
Sastāvdaļas
- 150 g griķu
- 250 - 300 g maltas gaļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 burkāns
- 2 - 3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Noskalo griķus, nosusina ar eļļu ieziestā pannā.
- Apcep smalki sagrieztu sīpolu, malto gaļu un uz rupjās rīves sarīvētus burkānus apcep zeltaini brūnus.
- Pievieno tomātu pastu.
- Pie gaļas un dārzeņiem pievieno griķus, apliet ar verdošu ūdeni (tā lai griķi mazliet piesegti ar ūdeni).
- Pieber sāli pēc garšas.
- Sautēt uz lēnas uguns ar vāku virsū.
- Gataviem griķiem pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sajaukt visu.
... reizes
Šodien skatītākās receptes