Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2-3 zaļās paprikas
- 1 liels sīpols
- 1 liels burkāns
- 2-3 tomāti
- kaudzīte balto sēņu
- 1 neliels kabacis vai cukini
- sāls, pipari
- sviests vai augu eļļa
Pagatavošana
- Sēnes izvāra, ūdeni, kurā vārījās sēnes, neizlej.
- Lielākās sēnes sagriež.
- Cūkgaļu sagriež vidēja lieluma gabalos, cep sviestā vai augu eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa, pieber sāli, piparus.
- Sīpolu, burkānu, kabaci vai cukini sagriež gabaliņos.
- Tomātus applaucē, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
- Paprikām izņem sēklas, sagriež garenos gabaliņos.
- Sviestā vai augu eļļā cep sīpolus un burkānus, pievieno kabaci vai cukini, tad paprikas un tomātus, pieber sāli, piparus.
- Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos - visu samaisa - dārzeņus, gaļu, sēnes, liek dziļā veidnē.
- Ūdenim, kurā vārījās sēnes, mazliet pieber sāli, pārlej to sēnēm, dārzeņiem un gaļai.
- Ja ūdens, kurā vārījās sēnes ir maz, pielej vēl buljonu vai ūdeni - šķidrumam jābūt līdz malām.
- Veidnei uzliek vāku, cep 180°C temperatūrā, 1 stundu un 20-30 minūtes.
- Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!