Sastāvdaļas
- 20 g baltu kaltētu sēņu
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 20 ml augu eļļas
- 10 g pētersīļu
- 3/4 tējkarotes sāls
- 400 g cūkgaļas filejas
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 400 g vistas filejas
Pagatavošana
- Sēnes iemērc aukstā ūdenī, lai tās kļūst mīkstas.
- Pa to laiku apcep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs un ķiplokus,
- pēc tam tur pievieno sagrieztas sēnes.
- Pievieno sāli, nedaudz ūdens, kurā mirka sēnes, un sautē 10 minūtes.
- Ja vēl nepieciešams, pievieno sāli. Pievieno sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.
- Cūkgaļas fileju griež gareniski, nepārgriežot pilnībā, lai to var atvērt kā grāmatu.
- Pārklāj ar pārtikas plēvi un izklapē, lai izveidojas gaļas plāksne ne biezāka par 1 cm.
- To apsmērē ar eļļu, uzber sāli un piparus.
- Arī vistas fileju pārgriež gareniski pašā resnākajā vietā un izklapē tāpat, līdz izveidojas plakans gaļas gabals.
- Izklapējiet vienmērīgi, lai nevienā vietā gaļa nesaplīst.
- Uz cūkgaļas liek vistu fileju tā, lai tās pārklāj gandrīz visu gaļas laukumu.
- Uzber sāli un piparus.
- Virsū liek sēņu pildījumu, gaļu sarullē un sastiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
- Lai rulete cepoties neizjūk, kociņus nostiprina zigzagveida ar kokvilnas diegu.
- Ruleti aptin ar foliju, liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep 40 minūtes.
- Pēc tam foliju atver, palielina karstumu līdz 200 °C un cep vēl 20 minūtes,
- periodiski aplejot ruleti ar radušos sulu.
- Kad gaļa gatava, tad noņem diegus un kociņus.
- Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos un pārlej ar gaļas sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!