Sastāvdaļas
- 2 paciņas „Selgas” cepumu
- 150 ml piena
- 300 ml bezpiedevu jogurta
- 100 ml ūdens
- 10 g želatīna
- 500 g biezpiena
- 300 g marmelādes
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 + 2 ēdamkarotes pūdercukura
- tumšā šokolāde
- 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu
- 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
- 2 ēdamkarotes šokolādes liķiera
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 10 - 15 minūtes.
- Tad sajauc to ar jogurtu, 1 ēdamkaroti pūdercukura un viegli samaisa.
- Izvēlētajā kūkas formā klāj pirmo cepumu kārtu. Katru cepumu izmērcēt pienā.
- Sajauc biezpienu ar 1/2 jogurta masas. Otru jogurta masas daļu izmantos krēmam.
- Biezpiena masu sadala divās daļās, atsevišķos trauciņos.
- Vienam biezpiena masas trauciņam pievieno pūdercukuru, kakao pulveri, šokolādes liķieri, 1/2 no sasmalcinātajiem riekstiem un vaniļas cukuru.
- Pusi no masas pārklāj pār cepumu kārtu, pārkaisa ar kubiņos sagrieztiem marmelādes gabaliņiem un klāj otru pusi biezpiena - šokolādes masas.
- Bagātīgi visu pārlej ar jogurta masu un klāj nākamo cepumu kārtu. (Cepumus izmērcēt pienā)
- Viegli visu pārkaisa ar šokolādes skaidiņām, riekstiem un atkal pārlej ar jogurta masu.
- Otram biezpiena masas trauciņam pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un apelsīnu liķieri.
- Rūpīgi samaisa un klāj kā nākamo kūkas kārtu.
- Kūkas virsmu dekorē ar sasmalcinātiem cepumiem, riekstiem, šokolādes skaidiņām un marmelādes gabaliņiem vai pēc pašu gaumes.
- Pārklāj formu ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!