Sastāvdaļas
Vienam kilogramam salātu:
- 200 g biešu
- 100 g sīpolu
- 200 g marinētu gurķu
- 250 g zaļo zirnīšu
- 250 g skāba krējuma
- sinepes
- sāls
Ja vēlaties īstos Rūjienas salātus, sastāvdaļas nemainiet un nekādā gadījumā nelieciet klāt majonēzi.
Pagatavošana
- Bietes un gurķus sagriež kubiņos, pievieno zaļos zirnīšus un samaisa.
- Sagriež smalki sīpolus - pievieno.
- Pievieno krējumu, sāli.
- Samaisa.
- Liek bļodā un dekorē.
- Liek leduskapī uz 15 - 20 stundām lai tie ievelkas.
Oriģinālā salātu recepte, ko apstiprināja 1976. gadā Valmieras rajona patērētāju biedrība, vienam kilogramam ir: 200 gr. bietes; 100 gr. sīpoli; 200 gr. marinēti gurķi; 250 gr. zaļie zirnīši; 250 gr. skābs krējums; sāls un sinepes.
Ar Rūjienas salātiem ir tā – otrajā dienā tie garšo labāk nekā pirmajā, jo tiem ir mazliet jāievelkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!