Kartupeļu kotletes ar vistas gaļu

Kartupeļu kotletes ar vistas gaļu Foto: Kartupeļu kotletes ar vistas gaļu

Sastāvdaļas

  • vārīta vistas fileja
  • vārīti kartupeļi
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari
  • 1 ola
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Sīpolu sīki sagriež, cep pannā, uz nelielas uguns, ik pa brīdim apmaisot.
  2. Blenderī sasmalcina vistas gaļu, bet ne pārāk sīki.
  3. Tikko sīpols kļūst mazliet zeltains, pievieno vistas gaļu, pieber sāli, piparus - samaisa, noņem no pannas un liek bļodā.
  4. Kartupeļus samīca biezenī, pievieno olu un vēlreiz samīca.
  5. Kad kartupeļu masa kļuvusi gluda, uzkarsē pannu ar augu eļļu.
  6. Gatavo kotletes - mitrā plaukstā liek ēdamkaroti kartupeļu masas, vidū liek 3 tējkarotes vistas gaļas ar sīpolu un uzmanīgi aizlipina kartupeļu masas maliņas.
  7. Tad kotleti mazliet apviļā rokās un liek uz mitra dēlīša.
  8. Kad ir pannas lielumam pietiekošs kotlešu daudzums, pa vienai liek uz pannas un mazliet piespiež, lai kotlete būtu plakanāka.
  9. Kotletes cep no vienas puses, tad apgriež otrādi, cep no otras puses.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes