Sastāvdaļas
- vārīta vistas fileja
- vārīti kartupeļi
- 1 sīpols
- sāls, pipari
- 1 ola
- augu eļļa
Pagatavošana
- Sīpolu sīki sagriež, cep pannā, uz nelielas uguns, ik pa brīdim apmaisot.
- Blenderī sasmalcina vistas gaļu, bet ne pārāk sīki.
- Tikko sīpols kļūst mazliet zeltains, pievieno vistas gaļu, pieber sāli, piparus - samaisa, noņem no pannas un liek bļodā.
- Kartupeļus samīca biezenī, pievieno olu un vēlreiz samīca.
- Kad kartupeļu masa kļuvusi gluda, uzkarsē pannu ar augu eļļu.
- Gatavo kotletes - mitrā plaukstā liek ēdamkaroti kartupeļu masas, vidū liek 3 tējkarotes vistas gaļas ar sīpolu un uzmanīgi aizlipina kartupeļu masas maliņas.
- Tad kotleti mazliet apviļā rokās un liek uz mitra dēlīša.
- Kad ir pannas lielumam pietiekošs kotlešu daudzums, pa vienai liek uz pannas un mazliet piespiež, lai kotlete būtu plakanāka.
- Kotletes cep no vienas puses, tad apgriež otrādi, cep no otras puses.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!