Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas priekšējais stilbiņš
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls
- malti melnie pipari
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1/2 l ūdens
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 glāze konjaka
Pagatavošana
- Stilbiņu nomazgā un noslauka. Ar asu nazi ādu vairākās vietās krusteniski iegriež.
- Stilbiņus ieliek dziļā cepešpannā, pievieno miezerī saberztu ķiploku, sāli, piparus un ķimenes.
- Uzlej 1/4 l verdoša ūdens un pannai uzliek vāku. Liek iepriekš līdz 220°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam karstumu noregulē uz 180°C.
- Stilbiņam pieliek ripiņās sagrieztu sīpolu un salmiņos sagrieztu burkānu. Ik pa laiciņam pielej nedaudz verdoša ūdens.
- Kad pagājusi pusotra stunda, stilbiņu izņem no pannas un uzliek uz režģa. Cep kamēr tas pārklājies ar kraukšķīgu garoziņu. Vairākas reizes aplaista ar konjaku.
- Gatavo stilbiņu noliek siltumā.
- Mērci izberž caur sietu, ja nepieciešams, mazliet atšķaida. Pasniedz atsevišķā traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!