Cepts cūkas stilbiņš

Cepts cūkas stilbiņš Foto: Cepts cūkas stilbiņš

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas priekšējais stilbiņš
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1/2 l ūdens
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 glāze konjaka

Pagatavošana

  1. Stilbiņu nomazgā un noslauka. Ar asu nazi ādu vairākās vietās krusteniski iegriež.
  2. Stilbiņus ieliek dziļā cepešpannā, pievieno miezerī saberztu ķiploku, sāli, piparus un ķimenes.
  3. Uzlej 1/4 l verdoša ūdens un pannai uzliek vāku. Liek iepriekš līdz 220°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam karstumu noregulē uz 180°C.
  4. Stilbiņam pieliek ripiņās sagrieztu sīpolu un salmiņos sagrieztu burkānu. Ik pa laiciņam pielej nedaudz verdoša ūdens.
  5. Kad pagājusi pusotra stunda, stilbiņu izņem no pannas un uzliek uz režģa. Cep kamēr tas pārklājies ar kraukšķīgu garoziņu. Vairākas reizes aplaista ar konjaku.
  6. Gatavo stilbiņu noliek siltumā.
  7. Mērci izberž caur sietu, ja nepieciešams, mazliet atšķaida. Pasniedz atsevišķā traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes