BROKASTU MAIZĪTES AR GARŠAUGU SVIESTU

BROKASTU MAIZĪTES AR GARŠAUGU SVIESTU Foto: BROKASTU MAIZĪTES AR GARŠAUGU SVIESTU

Sastāvdaļas

    4 porcijām

  • 12 šķēles “Kungu” baltmaizes
  • 2 avokado
  • 4 paipalu olas
  • 2 tomāti
  • 8 šķēles cūkgaļas karbonādes

    Sviestam:

  • 250 g nesālīta sviesta
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote kapātu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote kapāta rozmarīna
  • 1 ēdamkarote kapāta timiāna
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Istabas temperatūras sviestu samīca ar karoti.
  2. Bļodā klāt sviestam piespiež ķiploka daiviņas, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar karoti visu izmīca, līdz masa ir viendabīga.
  3. Sviestu liek uz cepamā papīra, veido iegarenu klucīti un liek ledusskapī sastingt.
  4. Sviestu smērē uz baltmaizes šķēlēm. Ja ir vēlēšanās, apsmērētās maizes var apcept arī pannā, lai piešķirtu tām kraukšķīgumu.
  5. Maizes pasniedz ar sagrieztiem tomātiem, avokado un apceptu paipalu oliņu vai cūkgaļas karbonādi un dillēm.
  6. Sviestu var uzglabāt ledusskapī vēl divas nedēļas.


    Recepte veidota pēc AS “Hanzas Maiznīcas” pasūtījuma.

    Iedvesmojies gardām receptēm: www.hm.lv/receptes

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes