Sastāvdaļas
- 500 g brieža gaļas no pleca gabala
- 1 sīpols
- 30 g kūpināta speķa
- 1 ēdamkarote auksti spiestas augu eļļas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 tomāti
- sāls
- malti melnie pipari
- 1/4 l ūdens
- 1/8 l sarkanvīna
- 1 ēdamkarote jāņogu želejas
Pagatavošana
- Brieža gaļu rūpīgi nomazgā, nosusina, atdala plēves, izgriež cīpslas, un mīkstumu sagriež gabaliņos.
- Tomātus applaucē, novelk miziņu, un mīkstumu sagriež.
- Sīpolu un speķi sagriež gabaliņos un apcep eļļā. Pieliek gaļu un nepārtraukti maisot, 10 minūšu laikā krietni apcep.
- Uzkaisa miltus, uzlej mazliet verdoša ūdens. Pieliek tomātus, sāli un piparus.
- Vēl mazliet apcep un pielej atlikušo ūdeni. pannai uzliek vāku, gaļu uz lēnas uguns sautē apmēram 60 minūtes.
- Kad gaļa ir mīksta, ielej klāt sarkanvīnu un mērcē iemaisa jāņogu želeju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!