Brieža gaļas ragū

Brieža gaļas ragū Foto: Brieža gaļas ragū

Sastāvdaļas

  • 500 g brieža gaļas no pleca gabala
  • 1 sīpols
  • 30 g kūpināta speķa
  • 1 ēdamkarote auksti spiestas augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 tomāti
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 1/4 l ūdens
  • 1/8 l sarkanvīna
  • 1 ēdamkarote jāņogu želejas

Pagatavošana

  1. Brieža gaļu rūpīgi nomazgā, nosusina, atdala plēves, izgriež cīpslas, un mīkstumu sagriež gabaliņos.
  2. Tomātus applaucē, novelk miziņu, un mīkstumu sagriež.
  3. Sīpolu un speķi sagriež gabaliņos un apcep eļļā. Pieliek gaļu un nepārtraukti maisot, 10 minūšu laikā krietni apcep.
  4. Uzkaisa miltus, uzlej mazliet verdoša ūdens. Pieliek tomātus, sāli un piparus.
  5. Vēl mazliet apcep un pielej atlikušo ūdeni. pannai uzliek vāku, gaļu uz lēnas uguns sautē apmēram 60 minūtes.
  6. Kad gaļa ir mīksta, ielej klāt sarkanvīnu un mērcē iemaisa jāņogu želeju.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes