Sastāvdaļas
- 200-250 g biezpiena
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 100 g miltu
- šķipsniņa sāls
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Biezpienu samīca ar cukuru un olu.
- Pievieno cepamo pulveri, sāli, pakāpeniski pievieno miltus, samīca viendabīgu, mīkstu mīklu, tā var mazliet lipt pie rokām.
- Mīklu sadala 4 daļās, katru daļu sarullē 3,5 cm biezā desiņā.
- Desiņu sagriež nelielos gabaliņos.
- Katlā, uz vidējas uguns, sakarsē augu eļļu.
- Eļļai jābūt tik daudz, lai mīklas gabaliņi tajā peldētu.
- Vairākus mīklas gabaliņus liek eļļā un cep, kamēr tie kļūst zeltaini-brūni no visām pusēm.
- Gatavus pončikus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
- Var pasniegt gan siltus, gan aukstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!