Baltās pupiņas tomātu mērcē ar mednieku desiņām

Baltās pupiņas tomātu mērcē ar mednieku desiņām Foto: Baltās pupiņas tomātu mērcē ar mednieku desiņām

Sastāvdaļas

  • 250-300 g sausu balto pupiņu 
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns 
  • 1 bundža konservētu tomātu savā sulā 
  • 4 mednieku desiņas
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari
  • kūpināta paprika

Pagatavošana

  1. Pupiņas nomazgā, mērcē aukstā ūdenī uz nakti.
  2. Ūdeni no pupiņām nolej, tās vēlreiz nomazgā, uzlej tīru ūdeni, attiecībā 1:3 un vāra, kamēr gatavas.
  3. Pupiņas, atkarībā no šķirnes, vārās, no 40 minūtēm, līdz 1 stundai.
  4. Ūdeni, kurā vārījušās pupiņas, nolej un noliek malā, vēlāk vajadzēs.
  5. Sīpolu sagriež, burkānu sarīvē.
  6. Mednieku desiņas sagriež gabaliņos.
  7. Augu eļļā apcep burkānu un sīpolu, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno desiņas, sāli, garšvielas, visu kopā turpina cept dažas minūtes. 
  8. Pannā pievieno tomātus, ar visu sulu, samaisa, izkarsē.
  9. Pievieno pupiņas, ja šķidrums ir par daudz iztvaikojis, pielej ūdeni, kurā vārījās pupiņas, visu samaisa, samazina uguni.
  10. Pannai uzliek vāku un turpina sautēt 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes