Baltās pupiņas tomātos
Dažādi
baltās pupiņas
bekons
eļļa
ķiploks
konservēti tomāti
malti melnie pipari
sāls
sīpoli
timiāns
tomātu pasta
Foto: Baltās pupiņas tomātos
Sastāvdaļas
- 200 g kaltēto balto pupiņu
- 3 šķēles bekona
- 2 tējkarotes eļļas
- 1 sīpols
- 1 ķiploka galviņa
- 1 lielā bundža konservētu tomātu savā sulā
- 1/2 glāzes tomātu pastas
- 1 ēdamkarote sasmalcināta timiāna
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Pupiņas mērcē 7 - 10 stundas, tad ūdeni pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30 - 40 minūtes.
- Bekonu sagriež strēmelītēs un liek cepties sakarsētā katliņā.
- Kad bekons kļuvis brūns un kraukšķīgs, pielej eļļu, ieber smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku un cep, līdz tie caurspīdīgi.
- Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu un novārītās pupiņas, sautē 45 minūtes.
- Beigās pieliek sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.
... reizes
Šodien skatītākās receptes