Baltās pupiņas tomātos

Baltās pupiņas tomātos Foto: Baltās pupiņas tomātos

Sastāvdaļas

  • 200 g kaltēto balto pupiņu
  • 3 šķēles bekona
  • 2 tējkarotes eļļas
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka galviņa
  • 1 lielā bundža konservētu tomātu savā sulā
  • 1/2 glāzes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta timiāna
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pupiņas mērcē 7 - 10 stundas, tad ūdeni pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30 - 40 minūtes.
  2. Bekonu sagriež strēmelītēs un liek cepties sakarsētā katliņā.
  3. Kad bekons kļuvis brūns un kraukšķīgs, pielej eļļu, ieber smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku un cep, līdz tie caurspīdīgi.
  4. Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu un novārītās pupiņas, sautē 45 minūtes.
  5. Beigās pieliek sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes