Baklažānu salāti ar burkāniem un tomātiem

Baklažānu salāti ar burkāniem un tomātiem Foto: Baklažānu salāti ar burkāniem un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 4 tomāti
  • 1 ķiploka daiviņa
  • majonēze
  • sāls
  • pētersīļi
  • dilles
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež šķēlītēs, uzber sāli, mazliet patur un apcep augu eļļā.
  2. Apceptus baklažānus liek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa, atdzesē.
  3. Ķiplokus sakapā, samaisa ar majonēzi.
  4. Burkānus sarīvē, apcep.
  5. Sīpolus sagriež pusgredzenos un apcep, kamēr tie kļūst zeltaini.
  6. Tomātus sagriež šķēlītēs, zaļumus sakapā.
  7. Salātus liek kārtās:
  8. 1 kārta - baklažāni, noziež ar ķiploku majonēzi,
  9. 2 kārta - sīpoli,
  10. 3 kārta - burkāni,
  11. 4 kārta - baklažāni, noziež ar ķiploku majonēzi,
  12. 5 kārta - sīpoli,
  13. 6 kārta - burkāni, noziež ar ķiploku majonēzi,
  14. 7 kārta - tomāti, majonēze, dilles, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes