Sastāvdaļas
- 1 citrons
- 200 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 125 g cukura
- sāls pēc garšas
- 100 ml piena + 5 ēdamkarotes piena mīklai
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 125 g vājpiena biezpiena
- 325 g aveņu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 175 g skābā krējuma
- 3 olas
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Citronu aplej ar verdošu ūdeni, nosusina, sarīvē miziņu uz smalkās rīves.
- Miltus, cepamo pulveri, 50 gramus cukura, šķipsniņu sāls, citrona miziņu samaisa bļodā.
- Pievieno 5 ēdamkarotes piena, augu eļļu, biezpienu, visu sakuļ ar mikseri, sanāks gluda mīkla.
- Uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē mīklas apli.
- Veidni ar noņemamām malām ietauko ar augu eļļu, nokaisa ar miltiem.
- Mīklu liek veidnē, izveido 2 cm augstu maliņu.
- Avenes samaisa ar kartupeļu cieti un liek veidnē.
- Samaisa skābo krējumu, atlikušo cukuru, olas un pienu.
- Maisījumu pārlej ogām.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 25-30 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!