Aukstā tomātu zupa

Aukstā tomātu zupa Foto: Aukstā tomātu zupa

Sastāvdaļas

  • 250 g tomātu
  • 250 g svaigu gurķu
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • ķiploki pēc garšas
  • 1 grauzdēta maize
  • 5 ēdamkarotes tomātu sulas
  • 4 ēdamkarotes ledaina ūdens
  • 1/2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • pipari, sāls pēc garšas
  • Tabasco mēce

Pagatavošana

  1. Gataviem tomātiem ar nazi iegriez mizu un aplej ar verdošu ūdeni - mazliet patur, tad nolej ūdeni, nomizo.
  2. Tomātus sagriež lielos gabalos, izņem seklas un liek bļodā.
  3. Gurķus nomizo, ja nepieciešams, izņem sēklas, sagriež ripiņās un pievieno tomātiem.
  4. Papriku sagriez gabaliņos un liek bļodā.
  5. Pievieno ķiploku, grauzdēto maizi, tomātu sulu un ledaino ūdeni.
  6. Pielej sarkanvīna etiķi un olīveļļu, visu sablenderē.
  7. Pēc garša pievieno piparus, sāli un Tabasco mērcī.
  8. Zupu liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties, pirms pasniegšanas var pievieno ledus gabaliņus un smalki sakapātus zaļumus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes