Sastāvdaļas
- 250 g tomātu
- 250 g svaigu gurķu
- 1/2 sarkanās paprikas
- ķiploki pēc garšas
- 1 grauzdēta maize
- 5 ēdamkarotes tomātu sulas
- 4 ēdamkarotes ledaina ūdens
- 1/2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- pipari, sāls pēc garšas
- Tabasco mēce
Pagatavošana
- Gataviem tomātiem ar nazi iegriez mizu un aplej ar verdošu ūdeni - mazliet patur, tad nolej ūdeni, nomizo.
- Tomātus sagriež lielos gabalos, izņem seklas un liek bļodā.
- Gurķus nomizo, ja nepieciešams, izņem sēklas, sagriež ripiņās un pievieno tomātiem.
- Papriku sagriez gabaliņos un liek bļodā.
- Pievieno ķiploku, grauzdēto maizi, tomātu sulu un ledaino ūdeni.
- Pielej sarkanvīna etiķi un olīveļļu, visu sablenderē.
- Pēc garša pievieno piparus, sāli un Tabasco mērcī.
- Zupu liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties, pirms pasniegšanas var pievieno ledus gabaliņus un smalki sakapātus zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!