Sastāvdaļas
- 500 g rauga kārtainā mīkla
- 60 g sviests
- 1-1,5 ēdamkarote kanēlis
- 80 g cukurs
- 50-60 g valrieksti
Pagatavošana
- Izkausē sviestu, nedaudz atdzesē un pievieno kanēli ar cukuru. Visu labi izmaisa.
- Izrullē kārtaino mīklu (2-3 mm) taisnstūrveida formā.
- Liek virsū sviesta masu ar kanēli un cukuru. Vienmērīgi izlīdzina.
- Uzber virsū sasmalcinātus valriekstus un satin mīklu ruletē.
- Sagriež ruleti 4-5 cm mazos gabaliņos.
- Iesmērē cepamo formu plānā kārtiņā ar sviestu.
- Liek kanēļmaizītes cepamtraukā nedaudz tās saplacinot.
- Iesmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 25 minūtes.
- Beigās, ja ir vēlēšanās, var pārliet pāri cukura glazūru. 50 g pūdercukuram pievieno 1 ēdamkaroti silta piena vai ūdeni. Labi samaisa un pārlej pāri kanēļmaizītēm.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne