Zivju sacepums ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 220 g zivju (lasis vai forele)
  • 1 sīpols
  • 300 g tomātu
  • 50 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • 20 ml sojas mērces
  • 1/4 tējkarotes timiāna
  • sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā vāram kartupeļus.
  2. Tomātiem noņemam mizu.
  3. Sagriežam sīpolus un zivs gabaliņus.
  4. Cep karstā eļļā līdz sīpoli paliek zeltaini, pievieno lasi, tomātus un garšvielas.
  5. Cep līdz iztvaiko viss šķidrums, apmēram 5 līdz 8 minūtes.
  6. Kartupeļus sastampā un pievieno sviestu.
  7. Liekam ieeļļotā traukā vienā slāni zivju masu un atkal kartupeļu masu.
  8. Virsū liek nelielas sviesta piciņas.
  9. Cep sakarsētā cepeškrāsni 200°C temperatūrā 30 minūtes līdz sacepums kļūst zeltains.
  10. Pasniedz karstu ar citrona vai laima daiviņu un olīvām.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes