Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 220 g zivju (lasis vai forele)
- 1 sīpols
- 300 g tomātu
- 50 g sviesta
- 1/2 tējkarotes cukura
- 20 ml sojas mērces
- 1/4 tējkarotes timiāna
- sāls
Pagatavošana
- Katliņā vāram kartupeļus.
- Tomātiem noņemam mizu.
- Sagriežam sīpolus un zivs gabaliņus.
- Cep karstā eļļā līdz sīpoli paliek zeltaini, pievieno lasi, tomātus un garšvielas.
- Cep līdz iztvaiko viss šķidrums, apmēram 5 līdz 8 minūtes.
- Kartupeļus sastampā un pievieno sviestu.
- Liekam ieeļļotā traukā vienā slāni zivju masu un atkal kartupeļu masu.
- Virsū liek nelielas sviesta piciņas.
- Cep sakarsētā cepeškrāsni 200°C temperatūrā 30 minūtes līdz sacepums kļūst zeltains.
- Pasniedz karstu ar citrona vai laima daiviņu un olīvām.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!