Ķiploku bulciņas

Ķiploku bulciņas Foto: Ķiploku bulciņas

Sastāvdaļas

  • 2,5 glāzes miltu
  • 250 ml silta ūdens
  • 50 ml piena
  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • zaļumi
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana

  1. Mīklu gatavo maizes cepamajā krāsniņā vai pats.
  2. Sajauc siltu ūdeni, pienu, miltus, cukuru, sāli, raugu, samīca mīklu.
  3. Gatavu mīklu sadala bumbiņās un liek uz ietaukotas plāts.
  4. Uzklāj dvieli un patur 20 minūtes.
  5. Uzrūgušas bulciņas apziež ar olas dzeltenumu.
  6. Cep krāsnī, 200 °C temperatūrā, 20 minūtes.
  7. Gatavo ķiploku mērci - sasmalcina ķiplokus, pievieno augu eļļu un sakapātus zaļumus.
  8. Izņem no krāsns bulciņas, karstas pārziež ar ķiploku mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes