Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
- 1 sīpols
- 200 g ķirštomātu
- 25 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 350 g piena
- 100 g saldā krējuma
- sāls
- pipari
- rīvēts muskatrieksts
- 200 g siera
- 2 tējkarotes sinepju
Pagatavošana
- Ziedkāpostus sadala ziedkopās, liek katliņā ūdenī, kas nedaudz pavārīts, pieber šķipsniņu sāls un šķipsniņu muskatrieksta, sautē apmēram 8 minūtes. Sīpolu sasmalcina, sakarsētā sviestā apcep.
- Pārkaisa miltus un apcep zeltainus, maisot pielej pienu, iemaisa krējumu vai sinepes.
- Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu un pāris minūtes pavāra.
- Ziedkāpostus liek cepamajā veidnē, vietām starp ziedkopām iekārtojot tomātus.
- Sieru sarīvē un pusi iemaisa mērcē, pārlej ziedkāpostiem veidnē, uzber pārējo sieru.
- Sakarsētā krāsnī 180-200°C temperatūrā cep 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!