Zemeņu torte ar sviesta krēmu „Fraiser”

Zemeņu torte ar sviesta krēmu „Fraiser” Foto: Zemeņu torte ar sviesta krēmu „Fraiser”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 50 g miltu
  • 25 g cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 10 g vaniļas cukura

Krēmam:

  • 400 ml piena
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 6 ēdamkarotes cietes
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 15 g želatīna
  • 50 ml vārīta ūdens
  • 10 g vaniļas cukura

Cukura sīrupam:

  • 100 ml ūdens
  • 100 g cukura

Dekorēšanai:

  • 700 g zemeņu
  • 50 g šokolādes skaidiņu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un nedaudz ietauko cepamo papīru, kas ieklāts divās 22 cm lielās kūkas formās.
  2. Biskvīts: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo ar elektrisko putotāju līdz stingrām putām, tad pievieno 1/2 vajadzīgā cukura daudzuma un turpina putot līdz veidojas reljefs.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cietu un cepamo pulveri.
  4. Ar elektrisko putotāju labi saputo olu dzeltenumus un 50 g cukura, vaniļas cukuru.
  5. Pakāpeniski olu dzeltenumiem pievieno miltu maisījumu, tad viegli iecilā arī olu baltumus. Visu samaisa viendabīgā masā.
  6. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās kūku formās un cep 10 - 12 minūtes līdz biskvīti kļūst zeltaini brūni.
  7. Krēms: Nelielā katliņā uzsilda pienu un 100 g cukura.
  8. Atsevišķā traukā sajauc olu dzeltenumus ar atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru, visu viegli saputo un pievieno cieti.
  9. Nepārtraukti maisot, pienam pievieno olu dzeltenumu masu un karsē līdz masa sabiezē.
  10. Noņem katliņu no karstuma un pievieno masai 100 g sviesta, visu ar elektrisko putotāju saputo.
  11. Ļauj masai pilnībā atdzist un pievieno atlikušo sviesta daudzumu. Turpina putot aptuveni 5 - 6 minūtes.
  12. Želatīnu izšķīdina ūdeni, nedaudz uzkarsē un pievieno krēmam. Rūpīgi visu samaisa.
  13. Cukura sīrups: Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni un cukuru, karsē, nepārtraukti maisot, līdz cukurs izšķīdis.
  14. Pamata biskvītu pārlej ar 1/2 cukura sīrupa un izkārto pār to zemeņu pusītes un nedaudz krēma, tad atkal zemenes un nedaudz krēma (nedaudz zemeņu atstājot dekorēšanai)
  15. Klāj otru biskvītu, nedaudz piespiež. Pārlej ar atlikušo cukura sīrupa daudzumu un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu.
  16. Dekorē ar zemeņu pusītēm un šokolādes skaidiņām. Ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes