Sastāvdaļas
- 150 g zemeņu
- 500 g krēmsiera
- 360 ml saldā krējuma
- 115 g cukura
- 5 olas
- 125 ml piena
- 250 g miltu
- 1 ēdamkarote sodas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Zemenes sablenderē viendabīgā masā.
- Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu un krēmsieru, pievieno zemeņu masu, kārtīgi samaisa.
- Saldā krējuma-zemeņu masu atdzesē, lai tā sabiezē.
- Dziļā bļodā sakuļ olu dzeltenumus, augu eļļu, 250 g cukura.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus, biezās putās.
- Sakultos olu baltumus pakāpeniski pievieno mīklai - samaisa viendabīgā masā.
- Cep sakarsētā krāsnī biskvītu.
- Kamēr biskvīts vēl ir silts, sagriež to 3 vienādās daļās.
- Starp biskvītiem ziež saldā krējuma-zemeņu masu, kā arī uz pīrāga virsmas un sāniem.
- Rotā ar zemeņu pusītēm un piparmētru lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!