Sastāvdaļas
- 3 olas
- 360 g cukura
- 130 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 apelsīns
- 20 g želatīna
- 3,5 glāzes ūdens
- 3-4 banāni
- 500 ml skābā krējuma
Pagatavošana
- Olas sakuļ stingrās putās.
- Kuļot pievieno 160 g cukura, turpina kult, kamēr cukurs ir izkusis.
- Olu-cukura masai piesijā miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, visu uzmanīgi samaisa tā, lai olu putas nenosēstos.
- Masu liek ietaukotā veidnē, cep 160°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, tam jābūt sausam, un piespiežot ar pirkstu, biskvītam jābūt mazliet atsperīgam.
- Gatavu biskvītu var nolikt malā uz vairākām stundām, tad tam pazudīs olu smarža.
- Gatavo želeju - želatīnu izšķīdina 1/2 glāzes auksta ūdens.
- 3 glāzes ūdens uzvāra, izšķīdina 200 g cukura.
- Apelsīna miziņu sarīvē, izspiež sulu.
- Verdošajam sīrupam pievieno apelsīna miziņu, samazina uguni, pievieno pusi uzbriedinātā želatīna, apelsīna sulu, visu uzkarsē, bet neuzvāra.
- Gatavu apelsīna želeju izkāš.
- Veidnē izkārto daļu banānu šķēlīšu, uzlej apelsīna želeju, liek ledusskapī, lai sastingst.
- Atlikušo uzbriedināto želatīnu samaisa ar skābo krējumu.
- Veidnē liek kārtās, ar rokām sapluinītu biskvītu un banānu šķēlītes.
- Katru biskvīta un banānu kārtu pārlej ar skābā krējuma-želatīna masu.
- Torti liek ledusskapī uz 5-6 stundām, lai sastingst.
- Lai torti varētu izņemt no veidnes, to, uz 30 sekundēm(ne ilgāk!), liek karstā ūdenī.
- Tad veidni apgriež otrādi uz pasniegšanas šķīvja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!