Sastāvdaļas
- 500 g žāvētu augļu
- 250 ml stipras melnās tējas (atdzesēta)
- 200 g cukura
- 225 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes muskatrieksta
- 1/2 tējkarote smaržīgo piparu
- 2 olas
- 1 laims
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Pārlej žāvētos augļus ar aukstu melno tēju, pievieno cukuru un labi samaisa līdz cukurs izšķīdis.
- Pārklāj ar foliju vai vāku un atstāj uz nakti.
- Nākamajā dienā: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Žāvētos augļus sasmalcina.
- Dziļā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli, muskatriekstu un pipariem, pievieno citrona miziņas un labi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno žāvētos augļus un tēju, labi samaisa.
- Viegli saputo olas ar elektrisko putotāju un pievieno pārējai masai.
- Mīklu ieklāj kūkas vai kēksa formā un cep 160°C temperatūrā 60 - 80 minūtes.
- Tad atdzesē un izdekorē pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!