Žāvēto augļu kēkss britu gaumē

Žāvēto augļu kēkss britu gaumē Foto: Žāvēto augļu kēkss britu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g žāvētu augļu
  • 250 ml stipras melnās tējas (atdzesēta)
  • 200 g cukura
  • 225 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes muskatrieksta
  • 1/2 tējkarote smaržīgo piparu
  • 2 olas
  • 1 laims
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Pārlej žāvētos augļus ar aukstu melno tēju, pievieno cukuru un labi samaisa līdz cukurs izšķīdis.
  2. Pārklāj ar foliju vai vāku un atstāj uz nakti.
  3. Nākamajā dienā: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  4. Žāvētos augļus sasmalcina.
  5. Dziļā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli, muskatriekstu un pipariem, pievieno citrona miziņas un labi samaisa.
  6. Pakāpeniski pievieno žāvētos augļus un tēju, labi samaisa.
  7. Viegli saputo olas ar elektrisko putotāju un pievieno pārējai masai.
  8. Mīklu ieklāj kūkas vai kēksa formā un cep 160°C temperatūrā 60 - 80 minūtes.
  9. Tad atdzesē un izdekorē pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes