Zaļo tomātu salāti

Zaļo tomātu salāti Foto: Zaļo tomātu salāti

Sastāvdaļas

  • 1 kg zaļo tomātu
  • 3 paprikas
  • 2 burkāni
  • 300 g sīpolu
  • 1 čili pipars (pēc garšas)
  • 1-2 tējkarotes sāls
  • 60-70 g cukura
  • 30 ml ābolu etiķa
  • 70 g augu eļļas
  • 130 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Katru tomātu sagriež 4-6 daļās.
  2. Sīpolus sagriež plānos gredzenos, gredzenus sagriež uz pusēm.
  3. Papriku sagriež salmiņos.
  4. Čili piparu sagriež sīkos gabaliņos.
  5. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
  6. Visus dārzeņus liek lielā katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, ūdeni un augu eļļu.
  7. Visu samaisa un katlu liek uz uguns.
  8. Uzvāra, turpina vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  9. Karstus salātus pilda tīrās, sterilizētās burkās, aizvāko tās.
  10. Burkas apgriež otrādi, ar vāciņiem uz leju, ietin drānā, kamēr tās pilnībā atdziest.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes