Sastāvdaļas
- 150 g skābā krējuma
- 250 g miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 olas
- naža gals sodas
- šķipsniņa sāls
- tējkarote vaniļas cukura
- pūdercukurs
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, vaniļu un sāli, pieliek krējumu un sodu, samaisa.
- Tad pamazām liek klāt miltus. Nevajag likt visu uzreiz. Ja milti briedīgi, visu nevajadzēs, ja mazāk briedīgi, var vajadzēt vēl kādu šķipsnu. Mīklai jābūt pastingrai, lai viegli izrullēt.
- Mīklu izveltnē plāksnē, tad sagriež četru centimetru platās strēmelēs, tās griež ieslīpi, lai sanāk rombi.
- Rombam viducī ar nazi nedaudz iegriež, vienu romba galu izver cauri iegriezumam.
- Šis darbiņš bērniem ļoti patiks un padosies.
- Kamēr bērni taisa žagariņus, pieaugušie traukā ar augstākām malām uzkarsē eļļu un paplāti izklāj ar papīra dvieļiem, lai būtu, kur gatavos cepumus uzlikt, lai lieko eļļu nosusinātu.
- Cepumus nelielās porcijās liek sakarsētajā eļļā, cep gaiši brūnus, tad izņem ar putu karoti un saliek uz papīra dvieļiem.
- Kad liekā eļļa nosusināta, žagariņus liek traukā, un bērni var sataisīt īstu sniegputeni, pārkaisot tos ar pūdercukuru. Klāt karstu piparmētra tēju ar citronu vai cidoniju.
Receptes un foto autore: Vlada Vladlena