Zaķausīši

Zaķausīši Foto: Zaķausīši

Sastāvdaļas

  • 150 g skābā krējuma
  • 250 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 olas
  • naža gals sodas
  • šķipsniņa sāls
  • tējkarote vaniļas cukura
  • pūdercukurs
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, vaniļu un sāli, pieliek krējumu un sodu, samaisa.
  2. Tad pamazām liek klāt miltus. Nevajag likt visu uzreiz. Ja milti briedīgi, visu nevajadzēs, ja mazāk briedīgi, var vajadzēt vēl kādu šķipsnu. Mīklai jābūt pastingrai, lai viegli izrullēt.
  3. Mīklu izveltnē plāksnē, tad sagriež četru centimetru platās strēmelēs, tās griež ieslīpi, lai sanāk rombi.
  4. Rombam viducī ar nazi nedaudz iegriež, vienu romba galu izver cauri iegriezumam.
  5. Šis darbiņš bērniem ļoti patiks un padosies.
  6. Kamēr bērni taisa žagariņus, pieaugušie traukā ar augstākām malām uzkarsē eļļu un paplāti izklāj ar papīra dvieļiem, lai būtu, kur gatavos cepumus uzlikt, lai lieko eļļu nosusinātu.
  7. Cepumus nelielās porcijās liek sakarsētajā eļļā, cep gaiši brūnus, tad izņem ar putu karoti un saliek uz papīra dvieļiem.
  8. Kad liekā eļļa nosusināta, žagariņus liek traukā, un bērni var sataisīt īstu sniegputeni, pārkaisot tos ar pūdercukuru. Klāt karstu piparmētra tēju ar citronu vai cidoniju.

Receptes un foto autore: Vlada Vladlena

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes