Sastāvdaļas
- 1 kg vistas
- 4 glāzes vistas buljona
- 1 saišķītis zupas zaļumu
- 1 - 2 lauru lapas
- 3 krustnagliņas
- 1 maza aso piparu pāksts
- 125 g sviests
- 2 glāzes rīsu
- 2 ēdamkarotes rozīņu
- 1 - 2 ēdamkarotes mandeļu
- sāls
- pipari
- keri pulveris
Pagatavošana
- Vistu vāra kopā ar lielos gabalos sagrieztiem zaļumiem un garšvielām, līdz tā kļūst mīksta.
- Rīsus nomazgā, nosusina un cep sviestā, izlietojot pusi sviesta.
- Pielej 4 glāzes vistas buljona, pieber sāli, piparus, keri pulveri un rozīnes un vāra uz mazas liesmas 10 - 12 minūtes.
- Vistas gaļu atdala no kauliem, sagriež mazos gabaliņos un cep atlikušajā sviestā.
- Sabrūnina mandeles un sajauc ar gataviem rīsiem.
- Ēdienam jābūt gan stipri vircotam, gan arī saldam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!