Sastāvdaļas
- 400 g vistu aknu
- 250 g burkānu
- 1 sīpols
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 1-2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- garšvielas pēc garšas
- šķipsniņa ķimeņu
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Aknas nomazgā, nosusina, apviļā miltos un ātri apcep uz pannas, pusgatavas.
- Aknas sagriež gabaliņos, pievieno sāli, ķimenes, piparus.
- Burkānus rupji sarīvē.
- Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, apcep eļļā.
- Lielāko sīpolu un ķiploku pusi pievieno aknām, mazāko - burkāniem.
- Burkānu masai pievieno olas, miltus, garšvielas, samaisa, ar karoti liek karstā eļļā, lai savelkas.
- Var veidot plācenīšus ar rokām, bet tad, būs nepieciešams daudz miltu, burkāni zaudēs garšu.
- Virsū burkānu plācenīšiem liek aknu masu ar sīpoliem, virsū liek burkānu masu, izveido maliņas uz augšu.
- Kad apakša būs apcepusies un savilkusies tā, ka to var apgriezt, ar lāpstiņu apgriež otrādi, turpina cept.
- Gatavas vistu aknas burkānu kažokā liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
- Pasniedz karstas, ar vai bez piedevām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!