Vistu aknas burkānu kažokā

Vistu aknas burkānu kažokā Foto: Vistu aknas burkānu kažokā

Sastāvdaļas

  • 400 g vistu aknu
  • 250 g burkānu
  • 1 sīpols
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 1-2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • garšvielas pēc garšas
  • šķipsniņa ķimeņu 
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Aknas nomazgā, nosusina, apviļā miltos un ātri apcep uz pannas, pusgatavas. 
  2. Aknas sagriež gabaliņos, pievieno sāli, ķimenes, piparus. 
  3. Burkānus rupji sarīvē. 
  4. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, apcep eļļā.
  5. Lielāko sīpolu un ķiploku pusi pievieno aknām, mazāko - burkāniem. 
  6. Burkānu masai pievieno olas, miltus, garšvielas, samaisa, ar karoti liek karstā eļļā, lai savelkas. 
  7. Var veidot plācenīšus ar rokām, bet tad, būs nepieciešams daudz miltu, burkāni zaudēs garšu. 
  8. Virsū burkānu plācenīšiem liek aknu masu ar sīpoliem, virsū liek burkānu masu, izveido maliņas uz augšu.
  9. Kad apakša būs apcepusies un savilkusies tā, ka to var apgriezt, ar lāpstiņu apgriež otrādi, turpina cept.
  10. Gatavas vistu aknas burkānu kažokā liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
  11. Pasniedz karstas, ar vai bez piedevām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes