Vistas gaļas galerts

Vistas gaļas galerts Foto: Vistas gaļas galerts

Sastāvdaļas

  • 1,6 - 2 kg vista
  • 1 burkāns
  • 2 pētersīļu saknes
  • 1 sīpols
  • 6 melnie pipari
  • 1 lauru lapa
  • zaļie zirnīši
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vistu notīra, sadala lielākos gabalos, nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa būtu tikko apsegta.
  2. Uzvāra, noputo, pieliek šķēlītēs sagrieztas garš-saknes, sāli un lēni vāra gatavu.
  3. Vārīšanās beigās pievieno piparus un lauru lapu.
  4. Buljonu izkāš un, ja vajag, dzidrina ar olu baltumu.
  5. Gaļu atdala no kauliem un sagriež.
  6. Mazās veidnītēs kārto sagrieztu burkānu, zaļos zirnīšus, pētersīļu zaļumus un gaļas gabaliņus.
  7. Buljonam uz 1 glāzi, šķidruma pievieno 4 g (nepilnu tējkaroti) uzbriedināta želatīna, izšķīdina, uzpilda veidnītēs un novieto vēsā telpā, lai sarecē.
  8. Vistas galertu pasniedz ar augļu salātiem, majonēzes mērci vai mārrutkiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes