Toskānas ābolu kūka

Toskānas ābolu kūka Foto: Toskānas ābolu kūka

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 4 saldenskābi āboli
  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu
  • 2 citrona miziņas, smalki rīvēta
  • 3 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 citrona sulas
  • 1/4 tējkarote maltu krustnagliņu
  • pūdercukurs
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Dziļā pannā iekausē sviestu un noliek malā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Nomizo, izņem serdes un sagriež nelielos gabalos ābolus.
  3. Liek ābolus bļodā, pievieno citrona miziņu, krustnagliņas un citrona sulu, samaisa.
  4. Karstā ūdens peldē novieto trauku, kurā liek olas un cukuru un ar mikseri puto, līdz baltam putam un dubultam apjomam.
  5. Noņem trauku no karstā ūdens un turpināt putot vēl 5 minūtes līdz putas atdzisušas.
  6. Citā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sajauc. Pusi viegli iecilā olu putās.
  7. Pievieno izkausēto padzisušo sviestu, miltus un 2/3 ābolu. Dariet to ļoti uzmanīgi un daudz nemaisiet.
  8. Atlikušos ābolus izklāj ietaukota cepamformā, tiem pa virsu uzlej mīklu un viegli izlīdzina.
  9. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes līdz virsiņa ir zeltaina, bet kūkas centrs - brūnīgs.
  10. Izņem no cepeškrāsns, ļauj, lai 5 minūtes padziest, tad liek uz restēm, lai atdziest pavisam un pārsmērē virsu ar aprikožu ievārījumu.
  11. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Viegla, sulīga kūka, kuri vari pikantāku, var pievienot smalki kapātu rozmarīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes