Sastāvdaļas
- neliela ziedkāpostu galviņa
- paciņa gaišās mērces
- muskatrieksti
- 2 šķēles teļa gaļas filejas
- sauso garšvielu maisījums
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- 20 g rīvēta Parmas siera
Pagatavošana
- Ziedkāpostu notīra, sadala rozetēs un noskalo aukstā ūdenī.
- Liek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 15 minūtes.
- Traukā ielej 1/4 l novārījuma, izšķīdina mērces pulveri, un pagatavo mērci.
- Pieliek ziedkāpostu rozetītes, uzmanīgi samaisa un pierīvē mazliet muskatrieksta.
- Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina, uzkaisa garšvielas un apviļā miltos.
- Gaļas šķēles apcep karsta eļļā un vienu otrai blakus ieliek ugunsdrošā veidnē.
- Virsū saliek ziedkāpostus un pārlej ar mērci.
- Uzkaisa sieru, liek iepriekš sakarsēta cepeškrāsnī un cep, līdz siers kļūst viegli brūngans.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!